Honey Chicken, Bacon and Avocado salad

Marijn Moerbeek

Marijn Moerbeek

Ingrediënten:
90 gram kippendijen
5 gram grove mosterd
snufje zout
80 gram Little gem
50 gram Veldsla
40 gram Cherry Tomaatjes
20 gram Bacon
25 gram Avocado
20 gram Rode ui
5 gram honing mosterd dressing


Bereidingswijze:
1. Marineer de kippendij in zijn geheel met grove mosterd, honing en een snufje zout.
2. Verwarm de oven op 180 graden en gaar de kippendijen gedurende 15 min (tussentijds wel controleren, omdat de dikte van de dij een invloed heeft op het garings-proces).
3. Leg de bacon strips op een bakpapiertje en gaar deze nog 5 minuten op 180 graden.
4. Snij ondertussen de little gem, tomaatjes, uit en avocado.
5. Snij dan de kip in reepjes en breek de bacon in gewenste grootte.
6. Leg al je ingrediënten mooi op een bordje.
7. Maak het geheel af met de honing-mosterd dressing of maak deze zelf: 15 gram mosterd, 15 gram honing en 15 gram olijfolie.
8. Genieten!!

Voedingswaarden

  • 0.00Calorieën
  • 0.00 gKoolhydraten
  • 0.00 gEiwitten
  • 0.00 gVetten
  • 0.00 gVezels

Pumpkin Quiche

Tijd voor pompoen! Deze bolronde vrucht is niet alleen super lekker maar ook super gezond! Wij gebruiken hem in dit gerecht om er een quiche van te maken. Hier doen we van alles bij! Spinazie, feta, parmezaan, pijnboompitten en het heerlijke kruid salie. Wij vinden hem geweldig, maar proef dat vooral zelf! Bereidingswijze 1. Besprenkel de stukjes pompoen met paprikapoeder en een snufje zout. 2. Bak de pompoen in de oven 25 min, 220 graden. 3. Leg een bakpapiertje in de ovenschaal, gevolgd door het bladerdeeg en prik hier gaatjes in. 4. Bedek het bladerdeeg met nog een bakpapiertje en leg hier de gedroogde kikkererwten op (dit fungeert als steunvulling). 5. Bladerdeeg in de oven 10 min, 200 graden. Verwijder en bewaar de kikkererwten. 6. Kluts de eieren en de melk tot een geheel 7. Leg de gesneden prei op de bodem van de quiche, gevolgd door de pompoen, feta, pijnboompitten en spinazie. 8. Giet als laatst het ei en melk mengsel over de quiche. 9. Bak de quiche in de oven 12 min, 200 graden.

Pulled Chicken Burger

Een burgerbol met little gem, avocado, koolsla, pulled chicken én lente-ui. Om de burger helemaal compleet te maken doen we er nog een limoen- gember mayonaise bij. Heerlijk! Ingrediënten: 1. Sandwich bol 2. 80 gram kipfilet 3. 20 ml Ketjap 3. Zout 4. Peper 5. Paprikapoeder 6. Kurkuma 7. Water 8. 4 blaadjesLittle Gem 9. 30 gram Geraspte wortel en spitskool 10. paar reepjes Bosui 11. 30 gram Avocado 12. Sausje naar keuze (wij gebruiken een limoen-gember-mayonaise) Bereidingswijze: 1. Kook de kip in een steelpan met een laagje water. Zorg de de kip iedere keer goed gedraaid wordt en wit gaat kleuren. 2. Kruid de kip vervolgens met kurkuma, paprika poeder en kurkuma (zout en peper naar eigen smaak). Doe vervolgens een deksel op de pan. 3. De kip gaat vanzelf al een beetje uit elkaar vallen na 45 min, maar help deze een beetje als het nodig is. 4. Wanneer de kip uit elkaar valt en het water verdwenen is, kun je kip afblussen met ketjap en goed blijven roeren! 5. Nu de kip klaar is kun je je burger gaan beleggen: a. Maak de geraspte wortel en kool aan met een sausje naar keuze. b. Beleg de bol met little gem, wortel/koolsla, avocado, pulled chicken en bosui. 6. Genieten maar!!